Medewerkers

Wij zijn ontzettend trots op ons team. Hieronder stellen wij ons team graag aan u voor.

Nienke van Lent

nienke

opleiding: HBO - Pedagogiek | bij PBN werkzaam sinds: 01-06-2014 | functie: Begeleider B

Graag stel ik mij voor!

Ik ben Nienke van Lent, kom uit Silvolde en heb de studie HBO Pedagogiek afgerond. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij PBN Zorg, waar ik mijn passie voor het werken met jongeren en hun ouders/verzorgers met een ontwikkelingsvraag heb ontdekt.
Na mijn studie heb ik een jaar ambulant gewerkt, vervolgens ben ik in 2014 met veel plezier bij PBN Zorg gestart.
Binnen PBN Zorg, ben ik Persoonlijk begeleider van een aantal jongeren, coördineer ik de tienerdagen welke twee keer per maand plaatsvinden en begeleid ik stagiaires. 

Wat het werken bij PBN Zorg zo leuk maakt is de kleinschaligheid. Dit zorgt voor een huiselijke sfeer, dat er zorg wordt geboden op maat, er afwisseling is van het werken op de woongroep met de tieners en met de kinderen, voor veelal langdurige zorg en het jonge ambitieuze team. 

De jongeren op de woongroep omschrijven mij als: vrolijk, gezellig, lief, eerlijk, betrouwbaar en behulpzaam. 
Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij de kinderen en de jongeren en hun ouders/verzorgers, door uit te gaan van mogelijkheden, ze positief te benaderen en waar kan met humor de begeleiding zo luchtig mogelijk te maken. 

Hoewel ik met veel plezier op de verschillende groepen werk, wil ik mij in de toekomst binnen PBN Zorg ook graag richten op de ambulante hulpverlening. Ik vind het een uitdaging om in samenwerking met het netwerk van een kind/jongere, een zo optimaal mogelijk ontwikkelingsklimaat te creëren, zodat zij stappen kunnen zetten in hun ontwikkeling. 

Ik kijk er naar uit om nog vele kinderen/jongeren en hun netwerk te begeleiden!

Elcke van de Pavert

Elcke website

opleiding: MBO - Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg | bij PBN werkzaam sinds: 01-03-2016 | functie: Begeleider B

Even voorstellen, 

Mijn naam is Elcke van de Pavert. In september 2015 ben ik begonnen als stagiaire bij PBNzorg. Ik volgde toen de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, in juli 2016 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Sinds maart 2016 ben ik werkzaam bij PBNzorg waar ik nog steeds met heel veel plezier werk. 

De kleinschaligheid bij PBNzorg zorgt voor een huiselijke sfeer wat ik als zeer prettig ervaar en wat van groot belang is voor de begeleiding en ondersteuning van onze cliënten, op deze manier creëren wij een optimaal ontwikkelingsklimaat.

Het werken op de groep, in het logeerweekend en tijdens een tienerdag/avond zorgt voor afwisseling tijdens het werk wat mij erg aanspreekt. 

Het samen uitzetten en werken aan leerdoelen met de cliënten geeft mij voldoening, ik zie ze opbloeien bij de gemaakte stappen en behaalde leerdoelen. Humor, positiviteit, enthousiasme en eerlijkheid zijn belangrijke eigenschappen die ik in mijn begeleiding toepas. Voor mij staat bovenaan dat cliënten zichzelf kunnen zijn en dat ze een stukje eigen regie kunnen nemen tot zover dit mogelijk is. 

Rianne Nibbeling

Foto Rianne PBN website small

opleiding: HBO - SPH | bij PBN werkzaam sinds: 08-01-2011 | functie: Begeleider A

Hoi!

Ik ben Rianne Nibbeling en werk vanaf 2011 bij PBN-zorg (toen nog Pedagogisch bureau Nicole). Voor de studie HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlener kwam ik tijdens de zoektocht naar een leuke stage bij PBN-zorg terecht. Per toeval trof ik PBN in een telefoonboek aan en mocht daar met veel plezier mijn stage lopen. Daarna ben ik er nooit meer weggegaan!

Hoewel PBN-zorg inmiddels wat groter is gegroeid, blijft het een organisatie met een kleinschalig en huiselijk gevoel. Iets wat ik een ontzettend belangrijk vind. In de praktijk merk ik dat cliënten zich snel op hun gemak voelen en zich daardoor op een prettige manier kunnen ontwikkelen. 

Ik vind het als begeleider ontzettend belangrijk dat cliënten plezier hebben in wat ze doen. Daarnaast biedt ik heel graag een luisterend oor en ga ik graag met veel geduld te werk.

Ik heb in de afgelopen jaren gewerkt bij alle verschillende diensten die PBN-zorg te bieden heeft: De woongroep, logeerweekend, tienerweekend en dagopvang. Afwisselend en allemaal erg leuk! Nu gaat daar verandering in komen, want ik krijg de kans om het werken met deze doelgroep te mogen combineren met mijn grote passie voor honden. Vanaf half april ga ik me namelijk met heel veel plezier inzetten voor Buddy, de nieuwe dagbesteding van PBN. Een droom die uitkomt!

In mijn vrije tijd fotografeer ik erg graag en breng ik heel wat uurtjes met mijn hond in het bos door. Ook mag ik graag creatief bezig zijn, ik vind het heerlijk om iets in elkaar te timmeren of iets te verven. 

Eliza Tiemessen

Eliza

opleiding: HBO - Maatschappelijk Werk en Dienstverlening | bij PBN werkzaam sinds: 25-03-2017 | functie: Begeleider A

Hoi,

In september 2016 ben ik bij PBNZorg begonnen als stagiaire. Na het afronden van mijn hbo-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening kon ik blijven werken op de groep en binnen dit enthousiaste team. Sindsdien ben ik ieder weekend als begeleider te vinden op de groep. Doordeweeks zit ik namelijk in de boeken en hoop ik binnen 2,5 jaar af te kunnen studeren als Orthopedagoog. De bewoners omschrijven mij als een vrolijke, liefdevolle en betrouwbare begeleider. Met deze mooie woorden kan ik als begeleider alleen maar in de handen klappen, omdat dit inderdaad woorden zijn waar ik graag naar streef. Betrouwbaarheid is nodig in het contact met de jongeren/kinderen waarbij een vrolijke en een liefdevolle benadering helpt. Leuk om te weten is dat ik mijn stage bij PBNZorg vrijwillig ben begonnen. Doordat ik hier stage kon gaan lopen, heb ik de minor Systeem gericht werken in de Ambulante Jeugdzorg kunnen volgen. Tijdens deze minor heb ik geleerd om oplossings- en vraaggericht te werken. Dit is nog steeds terug te zien in mijn werkwijze en mijn visie, namelijk: probeer altijd het positieve te benaderen en laat de jongeren/kinderen zelf de regie nemen daar waar kan.

Groetjes, Eliza

Joyce van Rossum

Joyce

opleiding: MBO - Medewerker Maatschappelijke Zorg | bij PBN werkzaam sinds: 05-02-2018 | functie: Leerling Begeleider

Hallo daar,

Ook ik wil me graag even voorstellen, Ik ben Joyce van Rossum, ben 20 jaar en ik ben afgestudeerd als Brood/Banketbakker.

Nu zie ik u denken, wat heeft dat met zorg te maken. Ik zal het u uitleggen, ik had namelijk bedacht dat ik 2 passies samen wilde brengen. Het bakken en het werken met mensen met beperkingen.

Maar daarvoor moest ik er eerst achter komen of ik het werk met mensen met beperkingen wel echt leuk zou vinden. En daar was PBNzorg! Ik heb in de zomervakantie vrijwillig stage gelopen. En oh wat vond ik dit leuk. Zodoende ben ik de opleiding MMZ ( Medewerker maatschappelijke zorg) gestart. Het eerste halfjaar heb ik met veel plezier en enthousiasme stage gelopen op de woongroep en de bewoners echt leren kennen met hun vele grapjes en streken. Na een half jaar is mij een BBL plek aangeboden; leren en werken dat leek mij wel wat. Sinds februari ben ik dus het nieuwste lid binnen PBNzorg!

En ik hoop hier nog jaren te zijn met veel plezier, grapjes, mooie veranderingen en behaalde doelen en uiteraard een diploma in vooruitzicht.

Contact